Starta eget Företag

Jag möter folk som frågar om detta med att starta eget och menar det kan vara nyttigt att följa hur den nya regeringen gör det möjligt för oss svenskar att få en egen verksamhet att fungera.
Det finns, sedan flera år tillbaka, ett ”starta-eget-stöd” som innebär att du har möjlighet till 6 månader stöd från försäkringskassan. För att få rätt till detta måste du uppfylla vissa krav samt ha lämnat in en affärsplan som skall godkännas innan du kan få dessa pengar. Meningen är väl att du skall klara dig undan dessa månader som större företag håller inne med pengarna efter att du skickat fakturan. Kom ihåg att om du skall ha rätt till starta-eget-stöd får du inte ha någon registrerad firma utan detta måste du vänta med tills affärsplanen är godkänd.
Du hittar en del nyttigt att läsa igenom på verksamt.se>>>.
Arbetsförmedlingens visar en sida om starta eget stöd på

Starta eget, stöd till start av näringsverksamhet

Andra sidor att besöka kan vara ALMI, bolagsverket och Tullen(för import/export).

Med stöd till start av verksamhet menas du får starta-eget-bidrag i sex månader för att få igång din verksamhet. det är inte mycket till stöd men kan vara användbart om du lyckats få ett kontrakt med en arbetsgivare som sedan väntar med att betala i tre månader vilket de flesta större företag gör idag. För att få stöd till starta eget hos arbetsförmedlingen behöver du ha gjort en affärsplan som sedan skall godkännas. Det finns några ställen du kan få, iallafall, en fingervisning om hur en affärsplan skall se ut. Du kan prova ställen som affarsplanen.com,
Driva-eget.se har lagt upp 20 tips på vad du skall(eller bör) tänka på innan du startar eget. Se mer här>>>
Du hittar även en del nyttiga länkar på drivrutiner.net>>> 
Du hittar även några lösningar på finansiering hos html skolan>>> . Jag återkommer med mer material senare. Du får gärna tipsa genom att kommentera eller använda detta kontaktformulär eller ticket system:
Helpdesk>>>

Lägger här upp några flöden på jobb för dig som vill arbeta med egen F-skatt

Subscribe to RSS headline updates from:
Powered by FeedBurner

Subscribe to RSS headline updates from:
Powered by FeedBurner

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
Webbplats

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.