Hyra F-skatt


Det finns en möjlighet för dig som inte fått ordning på ditt företagande ännu eller vill prova om din affärsidé håller och det är att hyra F-skatt. Bolagskraft var den första verksamheten som startade detta på 90 talet. Jag har själv använt bolagskraft i många år och tycker det fungerar.
Skillnaden mot att använda en egen F-skatt sedel är den att du kan fortfarande begära A-kassa eller ha ett annat arbete vid sidan om utan större problem.
Du skickar in begärd faktura till bolagskraft som sedan skickar ut den till kunden. Du kan även ta emot pengar kontant vilka du sedan skickar in till bolagskraft vilka sedan tar hand om sociala avgifter, skatt och så vidare om du tar ut lön eller behöver pengar för dina kostnader.
Skillnaden mot ”vanligt” företagande är att Bolagskraft tar ut 8,5% av ditt fakturabelopp och står sedan för försäkringar, sköter ditt bokslut, sociala avgifter vid lön, redovisning o.s.v.
Du registrerar dig hos bolagskraft här>>>

Ett annat ställe som blivit väldigt populärt är Frilans finans . Jag har själv inte hunnit prova dem ännu och kan inte ge några egna åsikter om för och nackdelar. Jag har hört någon som tycker det tar lång tid att få ut lön härifrån men det kan ju bero på andra saker som vilken bank du använder o.s.v. En annan större skillnad är att frilans finans endast har möjlighet att skicka ut fakturor med 30 dgrs kredit. På bolagskraft kan du begära betalt samma dag fakturan dyker upp hos uppdragsgiavern. Det jag ser på deras hemsida är att de tar 5 dagar på sig för att skicka ut din lön och att de tar endast 6% av fakturabeloppet vilket ju är 2,5% lägre än bolagskraft. Jag ser även de har en app till mobilen du kan använda då de samarbetar med ett par finansierings och bokföringstjänster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*
Webbplats

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.