Veckans affärer påstår att det inte längre är CV.t som är det viktigaste för att få jobbet

Veckans affärer har publicerat en artikel som lyder Så får du toppjobbet – utan CV
Du har säkert hört flera rekryterare nämna de kanske har 12 sekunder att gå igenom din CV. Detta ser ju ut som om du inte skall lägga ner någon energi den vägen. Veckans affärer har intervjuat Martin Eriksson på googles svenska kontor i Stockholm och han säger att ”Vår främsta källa är att våra anställda tipsar om sina vänner. Smarta känner andra smarta”.
Nu är ju inte alla ute efter ett jobb på google men mycket följer ju googles trender och detta påstående vill ju då säga att de sociala nätverken blir allt viktigare.
Idag följer ju väldigt många arbetsgivare din profil på linkedin. Likadant på facebook.
Resume skriver CV – snart i malpåsen.
Resumé har intervjuat Christina Hammer på rekryteringsföretaget Hammer & Hanborg. Christina säger ”– Utvecklingen vi har sett de senaste åren har kommit smygande. När vi började var det bara cv som gällde och nu är det i princip dött, säger Christina Hammer grundare och delägare i Hammer & Hanborg” citerat från resumé.
Om du ändå skickar in Cv som väl är nästan obligatoriskt gäller det idag att försöka få ner den i format ännu mer.
Erik Fors-André skriver att par bra tips ute på sin vd-blogg . Sammanfattar man denna kan du se att ju mindre text desto mer framgångsrik. Jag skall nog själv se till att fokusera endast på det företaget behöver och sedan hålla nere antalet ord så att det endast täcker en a4. Kanske börja med något klurigt för att väcka nyfikenhet hos den som läser cv:t.
James Caan, ni vet den där killen från Dragons Den, vill gärna se dina ”soft skills2 i CV:t. det vill säga hur du beter dig bland hans anställda eller i gänget. Se mer på hans Linkedin>>>
Någonting många gör idag är ju även att lägga ut sitt cv på nätet. Idag har du faktiskt möjlighet att få ditt personnamn gratis. Om det nu inte är alltför vanligt förstås. Fyll i ditt personnummer och få ditt domännamn här>>>

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

*
*
Webbplats

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.